Cindy van Tent

Introvert zijn als kracht

Voordat ik coach werd heb ik gewerkt op een chemisch research laboratorium.

Toen ik net van de laboratoriumschool kwam en ging werken bij één van Nederlands grootste chemiebedrijven was ik erg verlegen en keek de kat uit de boom.

Hard werken vond ik belangrijk, zo kon ik laten zien wat ik kon. Na een paar jaar kreeg ik het werk goed in de vingers en wisten ‘ze’ me te vinden, wanneer er dingen goed en snel gedaan moesten worden.

In het begin was ik daar best trots op en pakte die taken dan ook graag op, maar na een tijdje merkte ik dat ik niet de waardering ervoor kreeg.

Na een paar jaar hard werken wilde ik, perfectionistisch als ik ben, meer. Ik wilde niet alleen meer hard werken, ik wilde mij verdiepen in de inhoud van mijn werk (de chemie van verf) en verder groeien. Dat had ik na jaren hard werk toch wel verdiend?

Maar waarom gingen die leuke nieuwe projecten dan altijd aan mijn neus voorbij ?

Ik had altijd zeer goede beoordelingen, was erg collegiaal. Toch greep ik iedere keer mis. Ik merkte dat dit niet goed was voor mijn zelfvertrouwen. Ik deed het toch goed?

Dit gaf steeds meer frustratie tijdens mijn werk, opgekropte boosheid en verdriet omdat ik niet kreeg, waar ik vond, dat ik recht op had.

Toen de frustratie resulteerde in aanvaringen, vond ik het tijd dat het anders moest.

Ik ben aan mijzelf gaan werken en heb geleerd wat het effect is van mijn gedrag op dat van anderen.

Ik werd me bewust dat ik eigenlijk enorm introvert ben, misschien dat ik het diep van binnen al wel wist, maar vond ik dat eerder iets om me voor te schamen.

Ik miste zelfvertrouwen om voor mezelf op te komen en was bezig met gedachten in mijn hoofd over wat ze van me zullen denken wanneer ik bijvoorbeeld om promotie zou vragen.

Door de stapjes die ik nam durfde ik ook meer uit te spreken wat ik wilde en wisten de managers om mij heen ook steeds meer wat mijn wensen waren en kwamen de opdrachten steeds vaker mijn kant op.

Waar ik mij voorheen schaamde voor mijn introverte ik, is het tegenwoordig juist mijn kracht.

Dat nieuwe dingen en vaardigheden leren je altijd van pas komt, bleek een paar jaar later. Na een reorganisatie was er geen plek meer voor me op het laboratorium. En dan sta je voor de keus: verder op de dezelfde weg of is het nu het moment om wat anders te gaan doen. En je hebt het vast al door, het werd wat anders: coach.

Cindy Coach

Wat je over mij moet weten

  • Ik ben dus  introvert, maar bijt flink van me af als je aan de dingen komt waar ik van hou.
  • Ik heb een analytisch geest, ik wordt vrolijk van overzichten en structuren.
  • Ik werk alleen met mensen die bereid zijn om kritisch te kijken naar hun eigen rol en handelen en daarmee aan de slag te gaan.

  Mijn visie

Omarm je introverte zelf.

Als introvert moet je anders werken aan je groei en de zaken anders aanpakken dan een extravert iemand dat zou doen. Je krijgt nu eenmaal van andere dingen energie en je laadt je ook op een andere manier op.

Wat bij mij paste is het groeipad in stappen op te delen (zeker wanneer ik buiten mijn comfortzone moest gaan) en de stappen net niet zo groot maken, dat ik van verlamming niet meer durfde. Liever 6 kleine stapjes vooruit dan 1 grote stap, die je niet durft te zetten.

Door je introversie te accepteren zal het juist je kracht worden.

Als je mij zou kennen

Dan zou je weten dat ik

Dyslectisch ben en geen flauw benul heb wanneer ik iets met een d of t moet schrijven.

Down to earth en niet zweverig ben, ik hou niet eens van vliegen 😀

Eigenlijk gewoon een ouderwetse nerd ben. Old Skool, ik schrijf liever dan dat ik typ, ik houd van de Big Bang Theory, Harry Potter, The Hobbit, Stak Trek en nog veel meer fantasy verhalen.

Verliefd ben op Denemarken en minimaal 1x per jaar daar op vakantie ga. Voordat ik ga heb ik al een tafel geboekt bij restaurant Flammen en de dichtstbijzijnde Lagkasehuset (bakker) opgezocht voor een flødeboller.

coach zwolle
coach coachfinder zwolle
coach stir zwolle