In de spotlight zonder paars aan te lopen!

Geen categorie
30 juli 2020

De directeur kijkt Sophie direct in de ogen aan en vraagt ‘En Sophie? Hoe denk jij hierover?’ Ze voelt haar knieën slap worden, haar hartslag sprint naar de 200 en ze denkt daar gaan we weer!

Belangrijke meeting

Begin deze week is er belangrijke meeting aangekondigd. De directeur is hier speciaal voor naar haar vestiging gekomen en hij vertelt zijn verhaal. De angst slaat toe na de vraag aan hoe zij hierover denkt. Ze voelt de kleur in haar gezicht van roze naar rood en zelfs paars worden. Iedereen staart haar aan. Een collega naast Sophie geeft haar een por en fluistert zeg dan wat…. Ze begint te stotteren en na 3x “ehh” moet ze toch echt wat zeggen, maar door de stress weet ze even helemaal niets meer. Dit is het standaard patroon wanneer de spotlight op haar gericht wordt, het licht gaat bijna letterlijk uit.

Het omslagpunt

Toch gaat het deze keer anders…. Toen begin deze week de mail binnenkwam met de belangrijke meeting wist ze dat de kans aanwezig was dat de directeur haar het woord zou geven. Hij geeft immers altijd 1 a 2 personen het woord.

Dit keer zou het anders gaan, ze is zich gaan ingelezen in het onderwerp en daardoor kon zij zich voorbereiden. Sophie had alvast wat vragen op papier gezet voor als zij aan de beurt zou zijn voor het ‘on the spot moment’ en anders zou ze die achteraf zelf kunnen vragen om op deze manier te werken aan haar zichtbaarheid.

Complimenten van de manager

Door een goede voorbereiding was ze minder overdonderd en daardoor had ze minder stress. Hierdoor, lukte het Sophie om een goed antwoord te formuleren en dat ook nog eens zonder paars aangelopen gezicht.

Na de meeting kwam haar manager naar haar toe met een compliment. Je kwam goed uit je woorden! Dat was nou precies wat hij bedoelde de vorige keer tijdens het gesprek over zichtbaarheid… Ze voelt jezelf groeien, haar zelfvertrouwen krijgt een boost!

Coaching

Dit is een mooi voorbeeld van de groei van Sophie, waar we tijdens de coaching gewerkte hebben aan haar meest gevreesde situatie op het werk.

Wat is jou meest gênante of gevreesd moment?

Don’t Wait Any Longer. Start Forging Your Own Path Today!

8 + 5 =