De sterke kanten van een introvert!

Geen categorie
7 augustus 2020

Daar sta ik dan weer op de kerstborrel……………., het enige wat ik wil is naar huis. Ik vind er niets aan. Iedereen die ik interessant vind, heb ik vandaag op het werk al gesproken, ik ben al op de hoogte wat ze in de vakanties gaan doen en wat ze gaan eten met de kerst. Mijn gedachten gaan met mij op de loop, ik wil lekker op de bank kruipen en naar Lord of the Rings  kijken of verder gaan met Suits.

Hoewel mijn gedachten verder gaan over welke kleur deken ik erbij pak, of ik eerst ga douchen wanneer ik thuis kom of later voordat ik naar bed ga, staar ik voor mij uit en hoop dat de tijd sneller gaat lopen.

Irritatie

introvert coach zwolle
introvert coach zwolle

De gedachten, dat ik eigenlijk al thuis zit, irriteren mij, waarom kan ik nu niet eens gezellig doen ? Waarom kan ik toch nooit eens een spannend of amuserend verhaal vertellen? Waarom heb ik  er toch zo’n hekel aan om in het middelpunt te staan? In mijn beleving staat dit mijn groei in de weg. Ik wil zoveel en het lukt mij niet, omdat ik zo verlegen ben.

Wijsheid komt met de jaren, zeggen ze vaak. Op dit vlak klopt dat bij mij ook echt. Na jaren mijzelf niet goed genoeg vinden, omdat ik geen gangmaker ben, heb ik geaccepteerd, dat ik gewoon ben wie ik ben. De extraverte gangmaker zal ik ook nooit worden en nog beter, tegenwoordig wil ik dat ook niet meer worden.

Acceptatie

Toen ik eenmaal accepteerde, dat ik nooit extravert zal worden, gaf dit mij zo’n rust, dat ik ging zien dat ik juist andere kwaliteiten heb. Ik lijk stil, maar ik luister en observeer. Hierdoor zie ik snel patronen of openingen waar andere mensen niet aan denken. Ik lijk afstandelijk, maar ik kan uitstekend hoofdzaken en bijzaken van elkaar scheiden om overzicht te creëren.

Niemand is 100% introvert of extravert. Ik zie het als Yin/Yang. In iedere introvert zit een stuk extravert en anders om ook. Daarbij is iedereen uniek en hebben we allemaal onze eigen krachtige kwaliteiten die ons Ons maken.

Jouw kwaliteiten?

Wil jij meer weten, wat jouw kwaliteiten zijn en wat jou uniek maakt? Stuur mij dan een bericht voor een gratis gesprek van 30 minuten.

Don’t Wait Any Longer. Start Forging Your Own Path Today!

12 + 10 =